Vanliga frågor & tips

Hur vet jag vilken behandling jag ska välja?

Hos Kiropraktik och Hälsa utgår vi ifrån helheten. Som sådan anser vi att ett yttre välmående måste komma inifrån. I grunden av detta ligger en väl fungerande rygg samt nervsystem. Detta för att utomliggande lager utav muskler samt andra system ska kuna få rätt funktion ifrån de styrande organet, nervsystemet. I utomliggande lager så behövs sedan behandling och hjälp med muskler, näringsintag etc läggas till. Här handlar det då om massage, träning, kosthjälp med mera. Självklart är det upp till dig som patient att börja var du vill så guidar vi dig vidare inom vårt hälsoteam efter dina målsättningar och förutsättningar. 

Kan probiotika (mjölksyrabakterier) hjälpa vid ett dåligt immunförsvar?

Mag- och tarmfloran är oerhört viktig för att vi ska hålla oss friska, pigga och starka. Faktum är att god tarmflora och matsmältning alltmer sammankopplas med god hälsa, önskat näringsupptag och flertalet av kroppens viktiga funktioner. En obalans i tarmfloran, enzymbrist, låg produktion av magsyra och en irriterad, tarmslemhinna kan således ge upphov till svagt immunförsvar, näringsbrister och autoimmuna sjukdomar. Din kost påverkar väldigt mycket vilken bakterieflora som du har i tarmen. Kostomläggning eller kosttillskott utav bra bakterier gör en stor skillnad. 

Ska jag gå till doktorn eller fotterapeuten med nageltrång?

En auktoriserad fotterapeut såsom Iréne på Kiropraktik & Hälsa är specialist på problem såsom nageltrång. I väldigt många fall så skickar läkaren dig vidare till ett auktoriserad fotterapeut vid dessa besvär.

Hur kan jag veta att kiropraktik fungerar?

Kiropraktiken bygger på naturvetenskapliga principer och utvecklas i takt med aktuell forskning. Dagens kiropraktik är en modern medicinsk vetenskap, som ingår i Världshälsoorganisationens organ för medicinsk vetenskap - CIOMS. För att få detta erkännande krävs det att behandlingsmetoden uppvisar hög säkerhet och att dess behandlingseffekt är vetenskapligt dokumenterad. Kiropraktik är dokumenterad effekt mot många besvär. Både i Sverige och utomlands forskas det för att dokumentera effekten av kiropraktik på ytterligare en lång rad besvär, som klinisk erfarenhet har visat det effektivt för.

Ställ gärna en fråga

Vi svarar normalt inom 48 timmar.

Vilka besvär och smättillstånd kan en kiropraktor behandla?

En kiropraktor behandlar besvär eller skador som orsakas av störningar i samspelet mellan muskler, leder och nervsystem. Många förknippar nog kiropraktik med behandling av ryggraden. Då ryggen utgör grunden för kroppens biomekanik så utgår ofta behandlingen härifrån men är inte isolerad hit. Delar av ryggraden kan ha betydelse för lokala besvär eller symptom annanstans i kroppen. Funktionsstörningar kring ryggraden kan vara en direkt- eller indirekt bidragande orsak. De kan uppkomma som följd av besvären och förstärka dessa eller fördröja läkningen. Här följer några exempel på besvär som kan behandlas effektivt med kiropraktik:
- Nacke och bröstrygg: huvudvärk, smärta i nacke och bröstrygg, nackspärr, yrsel, axelbesvär, tendiniter (seninflammationer), domningar i armar och fingrar
- Ländrygg: ryggskott, ischias, domningar i benen, gångbesvär
- Armar/händer: musarm, tennis-/golfarmbåge, stukningar, vrickningar
- Ben/fötter: knäskador, stukningar, vrickningar
 

Varför är Metabolic Typing bättre än alla andra dieter?

Metabolic Typing är den enda metoden i världen som identifierar just dina unika behov av näring och föda. Vi alla är lika olika i hur vi reagerar på som att vi alla har olika färg på huden eller om du så vill: en del bilar funkar bäst på diesel medan andra funkar med bensin. Det som en person mår väldigt bra av mår en annan person inte alls bra av. "Den ene mannens medicin är den andre mannens gift". Vill du hitta hälsa från grunden måste du starta med det du stoppar i dig och då gäller det att veta vad som är DIN "medicin". Du kanske tror att du äter väldigt hälsosamt men samtidigt kanske du inte mår bra alls. Detta är ett tecken på att maten du äter inte ger dig rätt energi. Metabolic Typing hjälper dig att identifiera DIN optimala föda!

Alltid IS på akut skada

Behöver man kosttillskott?

Vid akuta och även inte fullt så akuta smärtor i rörelseapparaten (rygg, nacke, fotled etc) lägg på is. Detta är aldrig fel och kan förhindra en långvarig nackspärr eller svullnad av en stukad fotled. På Kiropraktik & Hälsa säljer vi till ett humant pris mycket praktiska ispåsar som kan användas om och om igen.

Maten som finns i butikerna idag är betydligt näringsfattigare än för tex 50 år sedan. Odlingsjordarna är mer utarmade på näringsämnen, processad mat och långa transporter gör att nivåerna på vitaminer och mineraler i maten sjunkit.Samtidigt som vi lever i en mer förgiftad miljö med en ökad mental och fysisk stress som följd blir behovet av kosttillskott ännu större för att optimera hälsan.