Kinesiologi

Kinesiologi är en manuell testmetod för att upptäcka dysfunktioner och brister i kroppen. Grunden i kinesiologi och kinesiologisk medicin är manuell muskeltestning. Det är en diagnostisk teknik där man tolkar kroppens elektriska impulser och den neurologiska funktionen i kommunikationen mellan olika sinnesorgan, receptorer, muskler, körtlar, inre organ, hjärna och ryggmärg.

Kinesiologi används för att hjälpa människor med olika typer av funktionsnedsättningar som till exempel näringsbrister, störningar i rörelseapparaten och allergier.
Behandlingstekniker som används är bland andra manipulations behandling, massagetekniker, mental och emotionell stresshantering, näringsterapi och akupressur.

 

Sven Malmborg
Kiropraktor

Sven Malmborg Doctor of Chiropractic graduerade från National college of chiropractic i Chicago USA 1975. Sven har arbetat i Halmstad sedan 1976 med undantag för två år i Oakland Nya Zeeland 1998-1999. Där kom Sven i kontakt med Applied kinesiology som är en viktig och specifik testmetod för muskel och neurologisk funktion, en metod som Sven använder sig av som en del i sin behandling och diagnostik.
Sven har genom åren skaffat sig en mycket stor erfarenhet vad gäller behandling av de mest skiftande hälsoproblem inte minst vad gäller nack och bäckenproblem.

Sven Bertil Swanling
Sven Bertil Swanling är Dip. Näringsterapeut och Dip. Kinesiolog och har arbetat med alternativmedicin sedan 1987, han började med massageterapi och har genom åren utvecklat praktiken med bla kinesiologi, näringsterapi och hårmineralanalys. Sven-Bertil har varit verksam på Kiropraktik & Hälsomottagningen sedan 1993.

Utbildningar

1986-1988 Bad och idrottsutbildning, Halmstad
1998 Kroppsbalansering GGI, Göteborg
1998-1999 Kinesiologi 1 & 2 GGI, Göteborg
1999 Triggerpunktsmassage GGI, Göteborg
2000-2002 Näringsspecialistutbildning Alpha Plus, Falun
2001-2003 Näringsterapeututbildning NNFS, Stockholm
2002-2003 Hårmineralanalys 1 & 2 Anafysen, Stockholm

www.4wellness.se

För mejllkontakt: 4wellness.halmstad@gmail.com