loading...

Vad är då kiropraktik?

Ordet kiropraktor kommer från grekiskan och betyder att göra med händerna. Kiropraktikens historia började för drygt 100 år sedan, då dess grundare D.D. Palmer (1845-1914) satte ryggradens funktion i samband med nervsystemet. Kiropraktiken har utvecklats vidare till att bli den tredje största primärvårdsgruppen i västvärlden efter läkare och tandläkare.

Kiropraktik är en naturlig form av hälsovård som fokuserar på att behandla orsaken till dina besvär snarare än symptomen av det. Grundtanken är att med en fungerande ryggrad och ett fungerande nervsystem har kroppen de bästa förutsättningar att läka själv och nå sin optimala funktion.

En kiropraktor idag är specialiserad på att behandla besvär i rörelseapparaten – primärt funktionsstörningar i ryggraden – och effekterna av dessa. Det är en behandlingsform som omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande åtgärdsprogram.
 

Vilken utbildning har våra kiropraktorer?

För att vara medlem i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR) krävs en 5årig utbildning på universitet samt att kiropraktorn genomgått en ett årig AT-tjänst inom landstinget i Sverige. 

Samtliga kiropraktorer på Kiropraktik & Hälsa i Halmstad har magisterutbildning ifrån godkänt utländskt universitet.