Näringsterapi


En näringsterapeut är en person som har studerat anatomi, fysiologi, biokemi, näringsfysiologi och klinisk nutrition. Inom klinisk nutrition använder man individuella rekommendationer angående kosthållning och anpassat tillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livskvaliteten.

Man vill främja hälsan och kroppens självläkande förmåga genom att ge näringsämnen som kan förbättra biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. Det finns idag över 20 000 vetenskapliga studier som bekräftar de kraftfulla effekter som vitaminer, mineraler, aminosyror och andra kosttillskott kan ha på kroppen och det mentala tillståndet.

Med en allt sämre miljö, näringsfattiga jordar och felaktiga kostvanor har vår generation mer än många andra tidigare i västvärlden, stort behov av all form av näringsförstärkning.
Många så kallade "välfärdssjukdomar" som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt, cancer, astma, allergi och reumatism kan vara följder av en felaktig livsstil och inadekvat näringsintag.

En näringsterapeut kan ta fram ett individuellt behandlingsprogram för att fylla på näringsdepåer och optimera varje persons genetiska potential.

Välkommen att boka tid hos Näringsterapeut Sven Bertil Swanling Tel. 035 12 94 00.
Mailkontakt: 4wellness.halmstad@gmail.com

www.4wellness.se